Waar gaat het opgehaalde donatiebedrag naartoe?

Al vanaf de eerste Tour de Bouw wordt er geld opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum. De volledige opbrengst van 2022 is gegaan naar de bouw van de zogeheten ‘clean rooms’. Zie hieronder de uitleg.

Tekst: Prinses Máxima Centrum

In juni 2018 is het Prinses Máxima Centrum in Utrecht geopend door onze Koningin. Sinds dat moment worden alle kinderen met kanker uit heel Nederland in het Máxima behandeld. In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker gesteld en op dit moment overlijdt nog steeds 1 op de 4 kinderen aan deze ziekte. Het Prinses Máxima Centrum heeft één ambitie: Ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Om deze missie te realiseren is alle kennis en expertise op het gebied van kinderoncologische zorg én research in het Máxima samengebracht.

Het samenbrengen van beide expertises intensiveert en versnelt de (resultaten van de) onderzoeken. De onderzoeksafdeling kent momenteel 36 researchgroepen met ruim 120 PhD studenten en in totaal ongeveer 500 onderzoeksmedewerkers afkomstig uit 35 verschillende landen. Het onderzoek in het Máxima gericht op zowel verbetering van genezingskansen als verbetering van kwaliteit van leven door vermindering van bijwerkingen van behandelingen. De (door)ontwikkeling van immunotherapie voor kinderen is veelbelovend, en daarom opgenomen als een van de speerpunten van het Máxima voor de komende jaren. Daarom start het Prinses Máxima Centrum in 2022 met de bouw van de Cellulaire Therapie Faciliteit (CTF), een stofvrije ruimte met specialistische apparatuur waar (cellulaire) geneesmiddelen geproduceerd kunnen worden én waar onderzoek wordt gedaan naar nieuwe behandelingen.

Het is een enorme stap voorwaarts, zodat elk kind met kanker de beste behandeling op maat krijgt en nog belangrijker: een grotere kans op overleving.

De bijdrage van Tour de Bouw draagt geheel toepasselijk bij aan de bouw van de CTF.

Lunchlocatie Tour de Bouw

Bij de lunchlocaties is er op donderdag 27 juni de mogelijkheid om op de bouwlocatie een broodje te eten. Graag van te voren even aanmelden.

Succesvol verzonden. Bedankt voor je aanmelding!

Vervolgstap - we zijn er bijna...

Start nu de actie!

Help met jullie actie(pagina) mee om donaties binnen te fietsen voor het Prinses Máxima Centrum in de strijd tegen kinderkanker.
Zet ‘m op! -Klik op de Start Actie(pagina) knop.

Of vraag hulp bij het aanmaken: info@tourdebouw.nl