Tips voor jouw Actie

Tips van Team Weboma

Team Weboma deelt hun succesformule waarmee zij al meerdere jaren een prachtig bedrag, samen met hun donateurs, ophalen in aanloop naar en tijdens Tour de Bouw voor het goede doel.

Tour de Bouw Weboma Mensen maken de Bouw

Tips

  • Stel een goede mail op met een duidelijke boodschap over het doel van Tour de Bouw, vergeet hier niet een gemakkelijke donatielink aan toe te voegen.

  • Benader de relaties/partners niet te vroeg, maar ook niet te laat. Idealiter is dit zo’n 6/8 weken van tevoren, waarna 2 à 3 weken van tevoren vriendelijk een reminder gestuurd kan worden.

  • Enthousiasmeer ook de medewerkers/collega’s om hun netwerken aan te spreken.

  • Zet al je social media kanalen in met enthousiasmerende teksten, leuke foto’s en updates rond Tour de Bouw.

  • Hang een flyer op met de donatielink in het pand, zo maak je het voor relaties/partners en medewerkers/collega’s makkelijk om te doneren.

  • Alles is bij ons geheel vrijblijvend, niets moet alles mag. Dit laten wij ook duidelijk in de communicatie naar voren komen.

  • Vergeet ook zeker niet de donateurs na afloop te informeren en te bedanken.

  • Zwaai met het hele bedrijf de fietsers uit, laat een van de fietsers zijn locatie delen en wacht ze ook weer op met zijn allen om het teamgevoel te versterken.

Nog meer Tips om jouw actie succesvol te maken

Ga aan de slag met de 10 tips van maximaalinactie.nl en fiets een prachtig Tour de Bouw bedrag bij elkaar op jouw actiepagina. Samen sportief in actie voor Prinses Máxima Centrum in de strijd tegen kinderkanker.

Tip 1

Eerst een paar donaties, dan pas verspreiden

Een actiepagina met een paar persoonlijke foto’s en teksten zorgt voor meer donaties. Upload wat foto’s die met jou en jouw actie te maken hebben. En vertel waarom jij de actie bent gestart. Het gros van je supporters zal doneren omdat ze je aardig vinden en benieuwd zijn naar jouw besluit om deze actie te starten.

Tip 2

Maak de actiepagina jouw pagina​

Voordat je iedereen gaat vertellen over je actie is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben. Vraag je familie en beste vrienden eerst persoonlijk om een donatie te doen voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen.

Tip 3

Zet de link van je actiepagina onder al je mails​

Zet de link van je actiepagina met oproep onder je naam/handtekening in al je e-mails zodat iedereen die je mailt de actie ziet.

Tip 4

Mondeling overtuigen en met hulp van mobiel​

Vertel op je werk, school, vereniging, in de kantine en feestjes over de actie die je bent gestart. En vraag ze dan direct om je te sponsoren en niet te wachten tot ze thuis zijn. Boter bij de vis! Iedereen kan eenvoudig met hun smartphone je actie bekijken en doneren. Bookmark je actiepagina in je internetbrowser van je mobiel.

Tip 5

Stuur WhatsApp & groepsberichten​

Maak een WhatsApp-groep aan met veel van je contacten die elkaar kennen. Stel je vraag en verwijs naar je actiepagina. Bedank in deze groep de mensen die aangeven dat ze gaan doneren zodat alle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en je actie zullen steunen. Als één schaap over de dam is…

Tip 6

Promoot jouw actiepagina overal met QR​

Jouw pagina heeft een unieke QR code. Laat hem scannen vanaf je mobiele telefoon, zet ‘m in je e-mailhandtekening, of print hem uit en hang hem op in de sportschool of lokale kroeg. Iedereen die hem scant, komt rechtstreeks op jouw donatieformulier uit. Super handig voor bijvoorbeeld verjaardagen!

Tip 7

Plaats regelmatig blogs en deel deze op social media​

Op je actiepagina kan je eenvoudig blogberichten toevoegen. Deze kun je dan delen via social media. Vertel ook via statusupdates regelmatig hoe het staat met je actie. De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling…

Tip 8

Betrek je donateurs bij je eindsprint!​

Ervaring leert dat de laatste twee weken van je actie het meeste gedoneerd wordt. Dat is dus de eindsprint voor je actie. Zet dan ook je eindsprint goed in en vraag je donateurs om hulp daarbij. Want die zullen ook graag willen dat je je streefbedrag haalt.

Tip 9

Benader bedrijven om je te sponsoren​

Vergeet niet om ook bedrijven te benaderen om je te sponsoren. Je werkgever, een goede klant, een fijne leverancier. Als dank kan je daarover een speciaal nieuwsbericht schrijven en verspreiden met hun naam daarin. Of hun logo als afbeelding plaatsen op je actiepagina.

Tip 10

Hou vol: blijf mensen herinneren!​

Niet iedereen zal direct gaan doneren. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint!

Lunchlocatie Tour de Bouw

Bij de lunchlocaties is er op donderdag 27 juni de mogelijkheid om op de bouwlocatie een broodje te eten. Graag van te voren even aanmelden.

Succesvol verzonden. Bedankt voor je aanmelding!

Vervolgstap - we zijn er bijna...

Start nu de actie!

Help met jullie actie(pagina) mee om donaties binnen te fietsen voor Prinses Máxima Centrum in de strijd tegen kinderkanker.
Zet ‘m op! -Klik op de knop Start Actie(pagina)