Pers

Voor meer informatie kunt u bellen met Tour de Bouw 071-207320 (Bouw-Klik)

Persbericht 26-06-2023

***PERSBERICHT***

Tour de Bouw 2023

We gaan beginnen!

Noordwijk, 26 juni 2023. Met de zomervakantie voor de deur, gaan we traditiegetrouw samen weer een sportieve (top) prestatie neerzetten.

Na maandenlange voorbereiding, worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet om aanstaande donderdag 29 juni van start te gaan bij bouwbedrijf Heembouw in Roelofarendsveen.

Tour de Bouw, opgezet om mensen op een laagdrempelige manier en op sportieve wijze kennis te laten maken met verschillende facetten van de Bouw, is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip in de regio.

Bekende deelnemers

Wethouders Knape en Mostert
Dit jaar zien we meerdere bekende namen onder de deelnemers. Afgelopen jaren waren wethouders Knape & Mostert al graag geziene gasten bij de Tour de Bouw Avondetappe. Jacco Knape vond vorig jaar dat het ook wel zou passen als zij op de fiets zouden stappen. Mobiliteit – en woonvraagstukken in onze drukke regio gaan natuurlijk hand in hand.

Met één van de grootste woningbouwlocaties in het land op voormalig vliegveld Valkenburg zet Gemeente Katwijk zich in voor veel betaalbare toekomst bestendige woningen in harmonie met onze diverse en mooie regio tussen stad en strand met veel natuurschoon als Hollands Duin. En laat dat nou net zijn, waar Bouw-Klik & Tour de Bouw ook voor staan. Wonen, werken, recreëren dichtbij huis. En de fiets speelt daar een belangrijk rol bij.
Wethouders Knape & Mostert zullen met Team Gemeente Katwijk hun Tour de Bouw maken met 3 tandems langs regionale bouwprojecten. Samen sterk in de regio en samen tegen kinderkanker!

Bouwend Nederland afdeling Randstad Zuid
Elkaar versterken in de regio en tegen kinderkanker is ook iets waar Bouwend Nederland Randstad Zuid zich dit jaar voor inzet. Zij doen met een team mee tijdens de Avond Etappe om bij verschillende projecten een kijkje te nemen en een bijdrage te leveren aan het project ‘Quality for Life’ van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht.

Topatleet en Ambassadeur Tour de Bouw, Mark Slats.
Ook topatleet Mark Slats, die zich al jaren inzet tegen kanker met zijn eigen challenges, is dit jaar weer van de partij. Hij zal de Dag Etappe en een Avond Etappe fietsen. En dit jaar nodigt hij een ieder die dat leuk vind uit (een stuk) met hem mee te fietsen tijdens de Avond Etappe. Dus lijkt het je leuk om samen met Mark deze etappe te fietsen, stuur dan een mail naar info@tourdebouw.nl en geef je op.
Máxima Hare Majesteit de Koningin

Tijdens een werkbezoek aan KBM, een van onze bouwpartners, op het project nieuwbouw 117 sociale huurwoningen in Rijnsburg, is er gesproken over het kennis laten maken van de jeugd met de bouw en techniek sector. Er is daarvoor een keet ingericht, waar de jongeren kunnen ervaren wat werken in deze sector inhoudt door middel van het uitvoeren van opdrachtjes.

Tour de Bouw, wil jongeren kennis laten maken met deze sector door middel van een sportevenement langs verschillende projecten. Tijdens het werkbezoek heeft Yvonne van der Hulst van de gelegenheid gebruik gemaakt om Maxima Hare Majesteit de Koningin, op de hoogte te brengen van het bestaan en het doel van Tour de Bouw. Hier werd positief op gereageerd.

Donaties

Met nog maar een aantal dagen te gaan tot de start, staat de teller voor de donaties nu al ruim boven de 50.000 euro.

Omdat niet alle zorg gefinancierd wordt uit het zorgbudget potje van de overheid, is het Prinses Maxima Centrum afhankelijk van donaties. Zo ook voor het project ‘Quality of Life’, waar de deelnemers van Tour de Bouw dit jaar voor fietsen. Het doel van dit project:

‘Er wordt gezorgd dat ‘het dagelijkse leven’ en de ontwikkeling van de kinderen en het gezin zoveel mogelijk door kunnen gaan. Er is aandacht voor alle ontwikkelingsdomeinen; fysiek, sociaal, emotioneel, cognitief en spiritueel. De faciliteiten, programma’s en projecten binnen Quality of Life dragen direct bij aan het welzijn van kind en gezin en worden door de ouders en kinderen als zeer waardevol ervaren’, aldus het Prinses Maxima Centrum.

Vorig jaar was de opbrengst van de donaties 68.629 euro. Gaan we daar dit jaar overheen? Helpt u mee? Ga naar www.tourdebouw.nl en doneer. Hier vind je ook alle informatie over het project ‘Quality for life’ en de Tour de Bouw.

________________________________________________________________
Voor interviews of vragen kan er contact opgenomen worden met:
Martijn Houwaard, initiator Tour de Bouw, 0642119904
Mark Slats, Ambassadeur Tour de Bouw, 0631934004

Bijlagen: Op www.tourdebouw.nl/pers/ treft u beeldmateriaal aan, of vraag naar een specifieke foto info@tourdebouw.nl .
Deze kunt u desgewenst gebruiken bij publicatie onder vermelding van BEELD: Tour de Bouw

 

Lunchlocatie Tour de Bouw

Bij de lunchlocaties is er op donderdag 27 juni de mogelijkheid om op de bouwlocatie een broodje te eten. Graag van te voren even aanmelden.

Succesvol verzonden. Bedankt voor je aanmelding!

Vervolgstap - we zijn er bijna...

Start nu de actie!

Help met jullie actie(pagina) mee om donaties binnen te fietsen voor Prinses Máxima Centrum in de strijd tegen kinderkanker.
Zet ‘m op! -Klik op de knop Start Actie(pagina)