Tour de Bouw 2023 KBM Rijnsburg 117 woningen en 6 renovatie

117 Woningen Rijnsburg – KBM

117 Woningen Rijnsburg - KBM

Nieuwbouw 117 woningen en renovatie 6 woningen te Rijnsburg is 1 van de KBM Tour de Bouw 2023 Locaties. 

Hier onder meerdere artikelen over deze bijzondere locatie.

Dunavie geeft KBM Groep opdracht tot bouw van 117 woonkansen in Rijnsburg

02-09-2022

Aan de Petronella van Saxenstraat in Rijnsburg verrijzen 117 nieuwbouwwoningen. De Katwijkse sociale verhuurder Dunavie laat het project bouwen door de eveneens Katwijkse KBM Groep. Grote projecten zoals de Petronella van Saxenstraat fase 2, worden altijd aanbesteed. Verschillende bouwers schrijven zich in en moeten aan veel voorwaarden voldoen. De corporatie kiest uiteindelijk de meest geschikte partij. Directeur van KBM Groep Willem van der Plas zette zijn handtekening vlak voor de bouwvak onder het contract. Bestuurder Roland Marx is blij met de handtekening: ‘We hebben nu eindelijk een startdatum. Dit project heeft veel vertraging opgelopen door stijgende bouwkosten, de procedure van de omgevingsvergunning en wijzigende wet- en regelgeving. In week 48 van dit jaar start KBM met het boren van de warmtebronnen. Als alles volgens planning verloopt, verblijden we eind 2023 de eerste huurders met de sleutel.’

Volledig nul-op-de-meter
De nieuwe woningen van Dunavie zijn alle 117 nul-op-de-meter. Zo zorgen de installaties in en op de woning voor evenveel energieopwekking als verbruik. In tijden van extreme energieprijzen is het enorm belangrijk om betaalbaar te wonen. Dick van der Plas, algemeen directeur van KBM licht dit toe: ‘Door alle woningen te voorzien van zonnepanelen, wekken ze veel stroom op voor eigen gebruik. Hierop draait bijvoorbeeld de warmtepomp, die ook kan koelen. Ook alle huishoudelijke apparaten gebruiken eerst de aanwezige zonnestroom voor ze betaalde stroom gebruiken. Dit zorgt -bij gemiddeld verbruik- voor neutrale energielasten. We zijn erg trots dat we als Katwijkse partij deze klus mogen uitvoeren en willen graag snel beginnen’.

De woningen komen eind 2023 in de verhuur. Dat is ook het moment waarop inschrijvers van Huren in Holland Rijnland kunnen reageren op de beschikbare woningen. De appartementen en eengezinswoningen worden verhuurd in de sociale categorie.

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen is er een speciale pagina: dunavie.nl/saxenstraat 

Start bouw 123 sociale woonkansen in Rijnsburg

17-02-2023

Een mooie mix van eengezinswoningen, appartementen en beneden-bovenwoningen. Totaal 123 sociale huurwoningen. Het nieuwe wijkje aan de Rijnsburgse Petronella van Saxenstraat komt van de grond. Vandaag gaven de bestuurders het startschot voor de bouw door een beneden-bovenwoning op schaal te bouwen.

Een bijzonder project noemt bestuurder van Dunavie Roland Marx het. ‘Volledig duurzaam, in een fijne wijk, gebouwd voor onze primaire doelgroep; inwoners die betaalbare sociale huurwoningen zoeken. We bouwen er 52 meer terug dan er in de oudbouw stonden. Dat maakt ons allen trots’.

Bijzonder is de aanwezigheid van Sam Schoch, bestuurder bij GGZ Rivierduinen. Zij huren straks 16 woningen van Dunavie. ‘Binnen een jaar komen er 15 bewoners van GGZ Riverduinen in deze fijne wijk wonen. Een van de woningen gebruiken wij als huiskamer. De cliënten die hier komen wonen keren binnen een aantal jaar zelfstandig terug op de woningmarkt. Wij begeleiden ze in dit laatste stukje richting zelfstandigheid. Dat kan niet beter dan in een veilige wijk met veel nieuwe buren, de bakker om de hoek en in een gemeente waar iedereen terug kan vallen op zorg en welzijn’.

Bouwwethouder Gerard Mostert kijkt met veel trots naar de aanwezigen. ‘In de huidige woningmarkt is groei van het aantal woningen noodzakelijk. In deze hernieuwde wijk komt alles samen. Van gezinnen, tot alleenstaande, van duurzame comfortabele woningen tot de integratie van mensen die door een lastige tijd zijn gegaan. Voor al deze mensen is de gemeente Katwijk er. Ik ben dan ook trots dat er nu gestart wordt en we hopelijk eind van het jaar de eerste blije huurders mogen verwelkomen’.

Alle 117 nieuwe woningen en de 6 renovatiewoningen aan de Burgemeester Meiboomstraat, worden gebouwd door KBM Groep, de Katwijkse aannemer. Een van de drie broers van der Plas is zichtbaar enthousiast. ‘Duurzaamheid gaat over morgen. Onze slogan is niet voor niets ‘Bouwen aan morgen’. Dat krijgt hier echt vorm. Door het gebruik van moderne technieken, daken vol zonnepanelen, triple glas en circulair beton. Alleen al met het gebruik van de 2000m3 circulair beton wordt hier 400ton CO2 bespaart ten opzichte van nieuw beton. Duurzaamheid gaat voor ons ook over relaties. Al sinds de jaren ’70 werken we voor Dunavie. Dat vinden mijn broers en ik erg belangrijk’.

Alle aanwezigen schoten duurzaam bloemzaadconfetti op het bouwterrein. In de hoop het grauwe terrein in het voorjaar nog wat kleur mee te geven. Daarna begint KBM aan de aanleg van de funderingen. Tot die tijd kunnen de werkers genieten van zomerbloeiers.

Verwachte oplevering
Eind 2023 begin 2024 verwacht Dunavie de woningen op te leveren. Op hun website en in de nieuwsbrief en lokale pers wordt tijdig bekend gemaakt wanneer men zich kan inschrijven. Ook dan zijn de definitieve huurprijzen, oppervlakte en inschrijfregels bekend.

KBM start met bouw 117 nieuwbouwwoningen in Rijnsburg

17-02-2023

Het is nog een grote kale vlakte, maar vandaag verscheen symbolisch het eerste huis op de bouwplaats aan de Petronella van Saxenstraat in Rijnsburg. KBM bouwt op deze plek 117 woningen voor woningcorporatie Dunavie. Dat zijn er 45 meer dan voorheen op deze locatie stonden.

Naast de 117 nieuwbouwwoningen worden er ook nog 6 woningen aan Burgemeester Meijboomstraat gerenoveerd. GGZ Riverduinen gaat vijftien woningen huren en betrekt één woning als kantoor/centrale ontmoetingsruimte. Sam Schoch (bestuurder van GGZ Rivierduinen) is blij met deze kans voor ‘mensen met een deukje en een krasje’.

De sociale huurwoningen worden gasloos en energiezuinig. Duurzaamheid is belangrijk punt voor alle betrokken partijen.

‘Onze slogan is Bouwen aan morgen’, vertelt KBM-directeur Dick van der Plas. ‘Dan denk je aan de toekomst.’ Duurzaamheid, haalbaarheid en kwaliteit zijn drie belangrijke peilers voor het Katwijkse bouwbedrijf. ‘Dat komt in dit project allemaal terug.’
Ook wethouder Gerard Mostert is tevreden met het project. Mostert: ‘Het is belangrijk dat we voor alle mensen een woningen zoeken. Dit is een prachtige aanvulling voor Rijnsburg’.

De wethouder mocht samen met Schoch (GGZ Rivierduinen), Van der Plas (KBM) en Roland Marx (Dunavie) symbolisch het eerste huis(je) bouwen.

Daarnaast werden er ook al wat zaadjes gestrooid voor al het groen wat hier straks terugkomt.

Dunavie verwacht dat de eerste woningen in het eerste kwartaal van 2024 worden opgeleverd.

Nieuwbouw 117 woningen Rijnsburg

In opdracht van Woningcorporatie Dunavie zijn door DE architekten 117 huurwoningen ontworpen aan de Petronella van Saxenstraat en omgeving. Het plan bestaat uit 24 appartementen, 46 BenedenBoven woningen en 47 grondgebonden woningen.

Het betreft een sloop/nieuwbouwproject dat zich kenmerkt door een hoge duurzaamheidsambitie waarbij de huurwoningen gasloos en compleet nul op de meter uitgevoerd zijn door o.a. de toepassing van warmtepomp en zonnepanelen.

In de architectuur is aansluiting gezocht bij de kleine korrel van de bestaande bebouwing met lage dakgoten en verticale pannen met diverse metselwerkornamenten.

Op zaterdag 17 juni stellen wij ons project in Rijnsburg open voor publiek. Doel van deze dag is om geïnteresseerden en omwonenden, de mogelijkheid te geven om dit project te bezoeken.

Lunchlocatie Tour de Bouw

Bij de lunchlocaties is er op donderdag 27 juni de mogelijkheid om op de bouwlocatie een broodje te eten. Graag van te voren even aanmelden.

Succesvol verzonden. Bedankt voor je aanmelding!

Vervolgstap - we zijn er bijna...

Start nu de actie!

Help met jullie actie(pagina) mee om donaties binnen te fietsen voor Prinses Máxima Centrum in de strijd tegen kinderkanker.
Zet ‘m op! -Klik op de knop Start Actie(pagina)