Bouwend Nederland Touren langs de Bouw

Touren langs de Bouw

Bouwend Nederland

Tour de Bouw 2023:

Touren langs de bouw!

De bouw en infra bedenken vele initiatieven om de sector nóg aantrekkelijker te maken. Het is en blijft namelijk een uitdaging gedegen personeel te vinden. ‘Tour de Bouw’ is zo’n initiatief dat op sportieve wijze mensen met de bouw laat kennismaken.

De 2022-editie trok meer dan 200 deelnemers die in vier dagen langs maar liefst 60 projectlocaties fietsten en zo een inkijkje kregen van wat de regionale bouw allemaal te bieden heeft. Vanessa van Spronssen, projectcoördinator Tour de Bouw, kijkt dan ook uit naar het startschot. “De officiële kick-off van de zevende editie is op donderdag 29 juni. Tijdens de Dagetappe Challenge worden er routes van 100 tot 150 kilometer gereden langs ten minste tien deelnemende bouwlocaties. Voor wie overdag verhinderd is: geen probleem! Er is ook een avondetappe waarbij men op de fiets kan stappen voor een route van 25 tot 75 kilometer. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag bieden we de mogelijkheid langs de deelnemende bouwlocaties te fietsen. Een extra dimensie aan de 2023-editie is dat we scholen de kans bieden om deze dag projectlocaties te bezoeken en te ervaren hoe het er op een bouwplaats aan toegaat.”

“Vanuit Heembouw nemen we al heel wat jaren deel aan dit fantastische initiatief. Tour de Bouw is een geweldig goed doel ‘dicht bij huis’ en spreekt ons allen aan”, stelt Gerard Bac van Heembouw. Ook John Vink van Weboma kan niet wachten: “De promotie van de bouw op de fiets, gekoppeld aan het goede doel, dragen wij een warm hart toe. Tour de Bouw sluit naadloos aan op onze missie: ‘Weboma bouwt aan geluk’.”

Fietsend naar je werk
Niet alleen bouwbedrijven en hun fietsers, maar ook personen die het leuk vinden om te fietsen én – niet onbelangrijk – zij die openstaan voor een baan in de bouw, kunnen aan Tour de Bouw deelnemen. “Wil je een carrièreswitch maken, is Tour de Bouw wellicht een ludieke wijze om de sector te leren kennen. We hopen op een zo groot mogelijk aantal deelnemers dat er samen met ons een onvergetelijke dag van maakt. Dat we voor het goede doel geld bij elkaar fietsen, maakt het evenement extra speciaal. Dus voor eenieder die tijdens de Dagetappe Challenge of in de avond op de fiets wil stappen, geef je vandaag nog op via tourdebouw.nl.”

Lunchlocatie Tour de Bouw

Bij de lunchlocaties is er op donderdag 27 juni de mogelijkheid om op de bouwlocatie een broodje te eten. Graag van te voren even aanmelden.

Succesvol verzonden. Bedankt voor je aanmelding!

Vervolgstap - we zijn er bijna...

Start nu de actie!

Help met jullie actie(pagina) mee om donaties binnen te fietsen voor Prinses Máxima Centrum in de strijd tegen kinderkanker.
Zet ‘m op! -Klik op de knop Start Actie(pagina)