De bouw van de clean rooms voor de celtherapiefaciliteit van het Prinses Máxima Centrum is gestart

Volgende fase bouw celtherapiefaciliteit

26-09-2023 prinsesmaximacentrum.nl

De bouw van de clean rooms voor de celtherapiefaciliteit van het Prinses Máxima Centrum is gestart. Ze komen te liggen op één van de twee nieuwe verdiepingen van het research-gebouw. In deze ‘schone kamers’ worden afweercellen geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Daarmee kan de overlevingskans van kinderen met kanker worden vergroot, met minder schade op de lange termijn. Onderaan dit bericht kun je zien hoe de bouw van de clean rooms, mogelijk gemaakt  dankzij de opbrengsten van Missie 538 en andere donateurs, ervoor staat.

Celtherapieën, zoals CAR T-celtherapie zijn in opkomst. Ze werken door in clean rooms de cellen van een kind in  te veranderen, zodat ze de kanker gericht kunnen aanvallen. De therapie ruimt kankercellen op en laat de gezonde cellen met rust. Clean rooms zijn nodig om CAR T-celtherapie voor kinderen met kanker te maken, omdat de cellen zorgvuldig aangepast moeten worden zonder verontreiniging van buitenaf.

Op dit moment is CAR T-celtherapie een behandeling voor kinderen met acute lymfatische leukemie (ALL) bij wie andere therapieën niet meer werken. De wetenschappers van het Máxima gebruiken de clean rooms ook om onderzoeksresultaten uit het lab toepasbaar te maken voor de kliniek om zo celtherapie voor steeds meer kinderen met kanker beschikbaar te maken.

Lees verder op prinsesmaximacentrum.nl

Lunchlocatie Tour de Bouw

Bij de lunchlocaties is er op donderdag 27 juni de mogelijkheid om op de bouwlocatie een broodje te eten. Graag van te voren even aanmelden.

Succesvol verzonden. Bedankt voor je aanmelding!

Vervolgstap - we zijn er bijna...

Start nu de actie!

Help met jullie actie(pagina) mee om donaties binnen te fietsen voor Prinses Máxima Centrum in de strijd tegen kinderkanker.
Zet ‘m op! -Klik op de knop Start Actie(pagina)