Tour de Bouw 2024 Start- Finishboog

Tour de Bouw start op projectlocatie Valkenhorst

Donderdag 27 juli was de officiële start van Tour de Bouw 2024. Een fietsevent langs diverse bouwprojecten om geld op te halen voor het goede doel: Prinses Máxima Centrum.

Op voormalig vliegveld Valkenburg werd het startschot voor de tour in de ochtend gegeven. Tientallen fietsers reden over de plek met veel historie én toekomst. Valkenhorst is een van de plekken in de regio waar gebouwd gaat worden en waar met de bouw van 5.600 woningen een toekomst voor duizenden gezinnen ontstaat. 

Houwaard, eigenaar van regionaal bouwnetwerk Bouw-Klik, ziet de fiets als verbindende factor: “Met de fiets kun je alle kanten op. Naar je werk in de buurt van je huis. Of als ontspanning toeren in deze mooie omgeving tussen stad en duin. Wanneer afstanden klein zijn, is de fiets ook een waardig alternatief voor de auto, gezond en ook vaak sneller.”

Team Gemeente Katwijk fietste haar Tour de Bouw op de racefiets van Valkenhorst naar de nieuwbouw van Kringloopwinkel De Brug. Onderweg passeerden ze locaties van lokale en regionale aannemers, waarbij ze een goed beeld kregen van de lopende bouwprojecten in de regio. Vervolgens fietsten ze richting Leiden, waar ze een bezoek brachten aan de bijzondere ontwikkeling van De Meelfabriek. Hier kregen ze een indruk van de innovatieve transformatie van het industriële complex. Daarna lunchte het team bij het project Sumatrahof, waar betaalbare woningen worden gebouwd. Bij dit project is er niet alleen aandacht voor betaalbare huisvesting, maar ook voor de onderlinge verbinding tussen de toekomstige bewoners, wat een belangrijk aspect is van dit wooninitiatief. 

Wethouder Mostert: “De Tour de Bouw is een prachtig initiatief die laat zien hoe hard er gewerkt wordt aan belangrijke projecten. Woningbouw, maatschappelijke initiatieven en meer. De combinatie met geld inzamelen voor het goede doel maakt de Tour de Bouw tot een geweldig initiatief. Als gemeente Katwijk dragen we hier graag aan bij.”

Door de tientallen teams die meefietsten werd een recordopbrengst van € 97.500 voor het Prinses Máxima Centrum in de strijd tegen kinderkanker opgehaald. Het bedrag werd bekend gemaakt tijdens De Avondetappe – Tour de Bouw. De grote afsluiter in de avond werd zoals ieder jaar georganiseerd bij het kantoor van Ouwehand Bouw.

Tour de Bouw werd zondag 30 juni afgesloten door de Koninginnenrit van meer dan 200 kilometer langs het Prinses Maxima Centrum door Team Bouw-Klik. Op naar #TdB2025.

Lunchlocatie Tour de Bouw

Bij de lunchlocaties is er op donderdag 27 juni de mogelijkheid om op de bouwlocatie een broodje te eten. Graag van te voren even aanmelden.

Succesvol verzonden. Bedankt voor je aanmelding!

Vervolgstap - we zijn er bijna...

Start nu de actie!

Help met jullie actie(pagina) mee om donaties binnen te fietsen voor het Prinses Máxima Centrum in de strijd tegen kinderkanker.
Zet ‘m op! -Klik op de Start Actie(pagina) knop.

Of vraag hulp bij het aanmaken: info@tourdebouw.nl