Tour de Bouw Toppers

Corwin van der Plas

“Tijdens Tour de Bouw 2022 heb ik in 4 dagen 525 km afgelegd op de mountainbike.” Aldus Corwin van der Plas van timmerman Bouwbedrijf Duindam. Op de vraag waarom hij meefietst antwoordde hij: “Ik doe mee om zoveel mogelijk geld bij elkaar te rijden voor het Prinses Máxima Centrum.”

Dionne Baljeu

Dat een Tour de Bouw Challenge heel divers is, blijkt wel als we Dionne, marketingmanager van Weboma, vragen wat haar Tour de Bouw uitdaging was. “Zoveel mogelijk bekendheid creëren, om zo samen met onze (keten)partners, zoveel mogelijk geld op te halen voor Juul en het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.”

Dionne Baljeu Weboma - Tour de Bouw

Willem van der Plas

Maar ook mensen voor wie fietsen niet vanzelfsprekend is of was, gaan de persoonlijke uitdaging aan. Zo deed Willem van der Plas, directeur van KBM Groep, al jaren mee aan de tour met projectlocaties, maar is hij tijdens Tour de Bouw 2022 voor het eerst op een racefiets gestapt. “Ik heb zelf vorig jaar meegedaan aan de Tour de Bouw racefietsclinic, wie weet ga ik dit jaar wel een stuk verder mee op de fiets.” Aldus Willem.

Tour de Bouw Topper Willem van der Plas KBM

Mark Slats

Mark Slats Adventures, Ambassadeur Tour de Bouw sinds 2021. ‘Ik sta helemaal achter het goede doel waar Tour de Bouw zich voor inzet. Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving, die geraakt wordt door deze ziekte. Daarom vind ik het een mooi initiatief om samen, door middel van duursport, in actie te komen om de kwaliteit van het leven van deze kinderen te optimaliseren en de overlevingskansen te vergroten.’

Mark Slats Tour de Bouw Topper

Louise van Schie

DMN Westinghouse, Louise gaat samen met een groep collega’s voor de derde keer meedoen dit jaar. ‘We vinden dit een mooi initiatief! Doormiddel van sporten geld ophalen voor het Prinses Máxima Centrum. Het is verschrikkelijk dat kinderen ernstige ziektes moeten doorstaan, we dragen graag ons steentje bij aan de missie van het Prinses Máxima Centrum. Als we dit kunnen door als collega’s gezellig een stuk te fietsen en daarmee geld op te halen, dan is de keuze snel gemaakt!’ Aldus Louise.

Louise van Schie Tour de Bouw Topper

Dirk-Jan Meirink

Bouw-Klik Tourteam, G&S Bouw, deed in 2022 voor de 5e keer mee als 1 van de ambassadeurs van de Tour de Bouw Challenge.
‘Het initiatief om zoveel mogelijk kilometers langs regionale bouwprojecten te fietsen om zo, zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel, is iets wat mij erg aanspreekt.’ Door de coronajaren, waarin vooral solo gereden kon worden, is er voor Dirk-Jan een persoonlijke challenge ontstaan. Zoveel mogelijk kilometers fietsen in 1 dag. Dirk-Jan: ‘De teller staat nu op 308 km, lukt het om dit jaar weer een stukje verder te gaan?
Tijdens Tour de Bouw 2023 fietste Dirk-Jan 416.93 km op 1 dag !!!

Maarten Holkers

Maarten fietste tijdens Tour de Bouw 2023 een vlinder op de kaart van 170,77 kilometer lang. Zijn vijfde deelname aan Tour de Bouw vroeg om weer een nieuwe (creatieve) uitdaging.
Hoe de vlinder er op de kaart uitziet?
Kijk op www.tourdebouw.nl/challenge

Tour de Bouw Topper Maarten Holkers

Thomas Planken

Al meerdere jaren verzorgd Thomas van ‘racefietstehuur.nl’ tijdens de Avondetappe de racefietsclinic en de verhuur van fietsen. Daar zijn we super blij mee! Wil jij deze ervaring niet missen en ben je nieuwsgierig naar hoe het allemaal in zijn werk gaat? Geef je dan op voor een clinic en leer de basisbeginselen terwijl je deelneemt aan de Avondetappe.

Tour de Bouw Topper Thomas Planken Race fiets te huur

Hans Haasnoot

Trouwe deelnemer van het eerste uur.

‘Ik ben Hans Haasnoot. Getrouwd met Marjan en trotse vader van 4 gezonde kinderen. Sinds de start van Tour de Bouw rij ik al met deze mannen en vrouwen mee. Zelf ben ik niet werkzaam in de bouw of heb ik er een link mee, behalve dat ik Martijn en Maarten al lange tijd ken. Ik rij dus mee op persoonlijke titel.

Vanwege het feit dat ik 4 gezonde kinderen heb en mezelf er erg van bewust ben dat dat niet bij elke ouder zo is, vind ik het een voorrecht een steentje te kunnen/mogen bijdragen als fietser voor Tour de Bouw. Vanaf het allereerste begin steun ik van harte deze manier van geld inzamelen. Hiermee steunen we het onderzoek en dragen we ook een steentje bij aan de kwaliteit van leven voordeze groep kinderen.

Wij zien een dagje af en mijn eerste doel was om de tochten uit te fietsen en daarmee mijn grens te verleggen. Het grens verleggen doe je door af te zien. Iets wat wij op de fiets doen omdat we ervoor kiezen. De kinderen waar we het voor doen zien elke dag af, omdat het niet anders KAN. Dit is voor mij de motivatie om altijd door te gaan en vol te houden, die ene keer dat het lastig wordt voor mij. Dat staat in geen verhouding tot wat de kinderen door moeten staan.

Mijn uitdaging is dat ook met een groep fietsers te doen. Met elkaar beginnen, afzien en finishen. Allemaal voor het goede doel EN omdat deze mannen en vrouwen het hart op de juiste plek hebben zitten’.

Tour de Bouw Topper Hans Haasnoot

Lunchlocatie Tour de Bouw

Bij de lunchlocaties is er op donderdag 27 juni de mogelijkheid om op de bouwlocatie een broodje te eten. Graag van te voren even aanmelden.

Succesvol verzonden. Bedankt voor je aanmelding!

Vervolgstap - we zijn er bijna...

Start nu de actie!

Help met jullie actie(pagina) mee om donaties binnen te fietsen voor Prinses Máxima Centrum in de strijd tegen kinderkanker.
Zet ‘m op! -Klik op de knop Start Actie(pagina)