TDB'23 Locatie Nieuws!

Iedere week presenteren wij hier een aantal Tour de Bouw 2023 Locaties

26. Dorpsstraat 84

Zoetermeer

Aan de Dorpsstraat 84 in Zoetermeer bouwt WBM twee winkels en tien appartementen.

De Wassenaarse Bouwmaatschappij (WBM) is specialist in bouwen, verbouwen, renovatie en onderhoud van kleinschalige woningbouw, vrijstaande woningen, villa’s, bedrijfspanden, kantoren, scholen en winkels. Wij kunnen de volledige bouw of verbouwing verzorgen vanaf de tekentafel tot aan de oplevering.

Tour de Bouw Locatie
2023

25. Zorgwoningen Het Westerhonk

Monster

’s Heeren Loo Het Westerhonk is een bijzondere plek waar mensen met en zonder beperking samen wonen, werken, leren en recreëren.

KBM zorgbouw-specialist is als vaste ketenpartner aan de slag voor ‘s Heeren Loo in Monster op Woonzorgpark Het Westerhonk, met de bouw van 64 zorgeenheden volgens hun HVC huisvestingsconcept. Het ontwerp is van IAA Architecten.

Meer over het project op
sheerenloo.nl

Tour de Bouw Locatie
2023

Logo Tour de Bouw Team De Raad Bouw

DE RAAD BOUW

24. De Ananas

Leiden

De Ananas is een modern nieuwbouwproject in Leiden, bestaande uit 374 woningen. Naast verschillende typen appartementen en vier Rooftops, komen er ook een aantal commerciële ruimtes, twee horecagelegenheden en een wasbar.
Wie kiest voor dit nieuwbouwproject weet zich verzekerd van een fantastische plek om te wonen aan de rand van het bruisende Leiden, met ruimte om te ontspannen binnen handbereik. Wonen in De Ananas is eigentijds wonen met allure. Dat zie je aan alles. De architectuur. De afwerking. De kwaliteit van de directe omgeving.
In het hart van het gebouw, op de tweede verdieping, wordt een groene binnentuin gerealiseerd. Alle appartementen hebben een eigen buitenruimte. Een balkon, terras of loggia met grote schuiframen. Hoe heerlijk is het om daarnaast ook nog te kunnen genieten van het groen in de gezamenlijke binnentuin? Best uniek zo midden in Leiden.

Meer over het project op
wonenindeananas.nl 

Tour de Bouw Locatie
2023, 2022, 2021, 2020

Tour de Bouw Team Bouwbedrijf Duindam

Bouwbedrijf Duindam

23. Verbouwing woning Kerkweg

Spaarndam

Aan de Kerkweg verbouwt Bouwbedrijf Duindam een woning.
Bouwbedrijf Duindam is een gerenommeerd bouwbedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige vakmanschap en uitstekende dienstverlening. Met jarenlange ervaring in de bouwsector heeft Duindam een solide reputatie opgebouwd als betrouwbare partner voor uiteenlopende bouwprojecten. Ze zijn gespecialiseerd in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten, waarbij ze streven naar duurzame en energiezuinige oplossingen. Het bedrijf hecht grote waarde aan klanttevredenheid en werkt nauw samen met opdrachtgevers om aan hun specifieke eisen en wensen te voldoen.

Tour de Bouw Locatie
2023

Logo Tour de Bouw Team Coen Hagedoorn Bouwgroep

Coen Hagedoorn

22. 86 appartementen Willibrordus

Wassenaar

Aan de Suykstraat, Hughenzstraat en de Stompwijckstraat in Wassenaar bouwt Woningbouwvereniging St. Willibrordus 86 duurzame sociale huurwoningen, die eind 2023 worden opgeleverd. Deze woningen worden zorgvuldig ingepast in de omgeving. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de aanwezige natuur en de omliggende bebouwing. Er komen voornamelijk driekamerappartementen. Iedere bewoner krijgt een eigen parkeerplek toegewezen. Rondom de woningen komt veel groen. De bewoners kunnen elkaar bijvoorbeeld ontmoeten in de gezamenlijke tuin.

Meer over het project op
wbv-willibrordus.nl

Tour de Bouw Locatie
2023

Logo Tour de Bouw Team Weboma

Weboma

21. Den Hartogh Logistics

Rotterdam

Weboma is momenteel bezig met de renovatie van het kantoor van Den Hartog Logistics. Dit project omvat de modernisering van het bestaande kantoorpand en de uitbreiding van de kantoorruimte. Den Hartog Logistics is een logistiek bedrijf dat gespecialiseerd is in het transport van goederen in de chemische sector. De renovatie van het kantoor draagt bij aan de verdere groei van het bedrijf en zorgt voor een efficiëntere werkomgeving voor de medewerkers.

Meer over het project op
weboma.nl

Tour de Bouw Locatie
2023

Logo Tour de Bouw Team Niersman Bouw

Niersman

20. Het Fortuyn

Voorschoten

Op de voormalige Intratuinlocatie aan de Leidseweg in Voorschoten rijst de nieuwbouwwijk ‘Het Fortuyn van Voorschoten’. In opdracht van Synchroon bouwt Niersman hier in totaal 96 grondgebonden koopwoningen en 33 huurappartementen. De fraaie architectuur van het plan refereert naar de stijl en tijdgeest van de woningen en oude boerderijen aan de Leidseweg en is in drie samenhangende sferen ontworpen met ieder zijn eigen architectonische kenmerken. De bouw is volop in gang en er zijn in de tweede fase nog enkele rij en twee-onder-één-kapwoningen te koop.

Meer over het project op
niersman.com

Tour de Bouw Locatie
2023

Logo Tour de Bouw Team Ouwehand Bouw

Ouwehand Bouw

19. Foreschate

Voorschoten

Tour de Bouw Locatie Foreschate in Voorschoten is een bouwproject van Ouwehand Bouw dat momenteel in uitvoering is. Het project omvat de bouw van 70 zorgunits en overige ruimten, gericht op wonen en zorg. De opdrachtgever van dit project is Woonzorg Nederland, een organisatie die zich richt op het bieden van huisvesting en zorg aan ouderen en mensen met een beperking. Het ontwerp van het gebouw is gemaakt door Van Veen Architecten. Het bouwproject draagt bij aan de groeiende behoefte aan wonen en zorg voor ouderen en mensen met een beperking in de regio.

Meer over het project op
ouwehandbouw.nl

Tour de Bouw Locatie
2023, 2022

Logo Tour de Bouw Team Heembouw

Heembouw

18. Molenstraat 75 woningen

Leiden

In Leiden gaat Heembouw Wonen voor woningcorporatie De Sleutels aan de slag met de energetische verbetering van 75 woningen. Naast het verbeteren van het comfort, heeft Heembouw Architecten een ontwerp gemaakt, waarbij er aandacht is voor de verbetering van de leefbaarheid en het betrekken van de natuur.

Meer over het project op
heembouw.nl

Tour de Bouw Locatie
2023

17. Nieuwbouw 117 woningen en renovatie 6 woningen

Rijnsburg

De nieuwe woningen van Dunavie zijn alle 117 nul-op-de-meter. Zo zorgen de installaties in en op de woning voor evenveel energieopwekking als verbruik. In tijden van extreme energieprijzen is het enorm belangrijk om betaalbaar te wonen. Dick van der Plas, algemeen directeur van KBM licht dit toe: ‘Door alle woningen te voorzien van zonnepanelen, wekken ze veel stroom op voor eigen gebruik. Hierop draait bijvoorbeeld de warmtepomp, die ook kan koelen. Ook alle huishoudelijke apparaten gebruiken eerst de aanwezige zonnestroom voor ze betaalde stroom gebruiken. Dit zorgt -bij gemiddeld verbruik- voor neutrale energielasten. We zijn erg trots dat we als Katwijkse partij deze klus mogen uitvoeren en willen graag snel beginnen’.

Meer over het project op
dunavie.nl

Tour de Bouw Locatie
2023

Logo Tour de Bouw Team Van der Hulst Bouwbedrijf

Van der Hulst Bouwbedrijf

16. De Kabel

Voorhout

Comfortabel wonen op een plek waar je intens kunt leven en optimaal genieten. Aan de rand van de nieuwe, gezellige wijk Hooghkamer in Voorhout waar veel gebeurt. Hier woon je gezond en duurzaam door het gebruik van natuurlijke materialen. De herenhuizen zijn nagenoeg volledig in hout gebouwd en voorzien van biobased isolatiematerialen. Hout ademt en voelt als een warme deken om je heen. Het geeft de herenhuizen ook nog eens ontzettend veel sfeer. Het ontwerp van architectenbureau Van Manen is prachtig en sluit aan op de bollencultuur in de streek. De 7 luxe herenhuizen zijn zeer ruim en toekomstbestendig gebouwd. De huizen geven je een pure en natuurlijke leefomgeving. Hier ben je in balans. En kun je binnen heerlijk leven en buiten genieten van al het moois in de omgeving!

Meer over het project op
vanderhulstbouwbedrijf.nl

Tour de Bouw Locatie
2023, 2022

Tour de Bouw Team Zelfstandigen Bouw

Zelfstandigen Bouw

15. Kantoor Zelfstandigen Bouw

Hilversum

Zelfstandigen Bouw komt op voor jouw belangen als zelfstandig ondernemer in de bouw. Met diensten en activiteiten die jouw positie en ondernemerschap versterken.
Fiets langs en wij horen graag hoe wij jou kunnen helpen en bieden je de mogelijkheden voor de opbouw van een goed vangnet in jouw belang.

Wij fietsen met Team Zelfstandigen Bouw de Tour de Bouw 2023 onder het motto van ‘Samen Sterk in de Regio!’ voor het goede doel van Juul & Prinses Máxima Centrum in de strijd tegen kinderkanker en brengen daarnaast de regionale bouw in al haar diversiteit positief in beeld.

Meer over Zelfstandigen Bouw
zelfstandigenbouw.nl

Tour de Bouw Locatie
2023, 2021, 2020

Logo Tour de Bouw Team H&B Bouw

H&B Bouw

14. Villa Vinkeveen

Vinkeveen

Aan het water in Vinkeveen komt een prachtige moderne villa ontworpen door van Egmond, architecten. Een bijzonder detail is het vele glas waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen. Weer een prachtig project waar wij als H&B Bouw graag onderdeel van zijn. De voorbereidingen zijn gestart en wij kijken uit naar de bouw!

Meer over het project op
hbbouw.nl

Tour de Bouw Locatie
2023

Logo Tour de Bouw Team Den Dubbelden

Den Dubbelden

13. Oranje Nassauschool

Amsterdam

Tour de Bouw Locatie
2023

Logo Tour de Bouw Team Van Rhijn Bouw

Van Rhijn Bouw

12. Centre Ville

Lisse

Voor opdrachtgever Kroonenberg Groep B.V. bouwen wij 24 appartementen, 6 woonwerk eenheden en een bijbehorende privé stallingsgarage met 20 parkeerplaatsen in het centrum van Lisse op de hoek van de Heereweg en Kanaalstraat.

Midden in het bloemrijke hart van Lisse wonen, werken én genieten op één plek? Dat kan in Centre Ville. Het appartementencomplex op de hoek van de Kanaalstraat en Heereweg is op dit moment in aanbouw. Centre Ville is ingericht op het huidige hybride werken en leven. Daarnaast bieden de woon-werkunits gelegenheid tot het starten van een eigen winkel, atelier of kantoor aan huis. Dit alles centraal gelegen met mooie winkels en gezellige horeca binnen handbereik. Centre Ville laat niets te wensen over.

Meer over het project op
centreville-lisse.nl | vanrhijnbouw.nl

Tour de Bouw Locatie
2023

Logo Tour de Bouw Team Du Prie

Du Prie

11. Scala College

Alphen aan den Rijn

Stichting Scala College en Coenecoop College gaat een nieuwe huisvesting realiseren voor de bovenbouw van de vmbo, mavo en havo leerlingen, bestaande uit een schoolgebouw en een sporthal. Het nieuwe gebouw zal worden gerealiseerd aan de Henry Dunantweg in Alphen aan den Rijn, waarbij een deel van het bestaande schoolgebouw op die locatie zal worden hergebruikt.

Meer over het project op
duprie.nl/scala

Tour de Bouw Locatie
2023, 2022

Logo Tour de Bouw Team Van der Wiel Bouw

Van der Wiel Bouw

10. De Meelfabriek

Leiden

Met een vloeroppervlak van maar liefst 55.000 vierkante meter is De Meelfabriek als rijksmonument een omvangrijk herbestemmingsproject. De oude gebouwen wordt nieuw leven ingeblazen en nieuwe gebouwen worden toegevoegd. Met lofts, appartementen en studentenwoningen, hotel, restaurant, sport & wellness, kantoren, winkels en ruimte voor kunst en cultuur ontstaat een levendige plek in de stad. Een unieke plek waar het industriële erfgoed verweven wordt met hedendaagse luxe. Een ontmoetingsplaats van bewoners en bezoekers, van stadsgenoten en toeristen. Een plek die de geschiedenis én de toekomst van de stad is.

Meer over het project op
demeelfabriek.nl

Tour de Bouw Locatie
2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018

Logo Tour de Bouw Team Van Berkel Aannemers

Van Berkel Aannemers

9. T Centrum

Nieuwe Wetering

Van Berkel Aannemers bouwt in Nieuwe Wetering aan de Achterweg 90 en Voorweg 151 een modern appartementengebouw met 8 appartementen en 2 mooie woningen onder één kap.

Meer over het project op
bouwinderegio.nl

Tour de Bouw Locatie
2023, 2022

Logo Tour de Bouw Team Ter Steege

Ter Steege

8. 49 Appartementen
Residence Du Govert

Zoetermeer

Residence Du Govert: hoogwaardig en duurzaam wonen aan de rand van het centrum van Zoetermeer. Dit appartementencomplex biedt 47 comfortabele appartementen van 77 tot 113m2 en twee penthouses van maar liefst 175 m2.
Het complex beschikt over alle faciliteiten om het leven nog aangenamer te maken, zoals een lift, inpandige fietsenstalling en eigen parkeerterrein. Daarnaast zijn de appartementen zeer energiezuinig.
Wonen in Residence Du Govert betekent ook genieten van de gezellige sfeer van het Stadshart, gecombineerd met de rust en groene omgeving van de stadswijk. Er zijn tal van ontspanningsmogelijkheden, waaronder cafés, restaurants en winkels voor dagelijkse benodigdheden. Bovendien is de bereikbaarheid uitstekend met de Randstadrail op loopafstand en binnen enkele minuten bereikt u de A12 met de auto. Kortom, een ideale werkomgeving met alle gemakken binnen handbereik.

Tour de Bouw Locatie
2023

Logo Tour de Bouw Team Heembouw

Heembouw

7. Nieuw Rein

Hazerswoude-Rijndijk

In Hazerswoude-Rijndijk wordt nieuwbouwproject Nieuw Rein gerealiseerd. Een prachtige plek aan de oevers van de Oude Rijn. Hier komen 102 duurzame woningen met een zeer gevarieerd woningaanbod. Het ontwerp van de woningen is tijdloos in stijlvolle architectuur. In Nieuw Rein staat de waterrijke omgeving en de unieke ligging in het Groene Hart centraal. Het plan is zo gesitueerd dat er vanuit het gehele plan mooie zichtlijnen zijn gecreëerd naar de Oude Rijn. Mooie groenstroken en een haventje zijn tevens onderdeel in het plan.

Meer over het project op
woneninnieuwrein.nl

Tour de Bouw Locatie
2023, 2022

Logo Tour de Bouw Team H&B Bouw

H&B Bouw

6. Buitenplaats Rhijnstaete

Leiderdorp

Op een schitterende locatie aan de Oude Rijn, op de grens van Leiden en Leiderdorp, komt Rhijnstaete. Een nieuwe buitenplaats, bestaande uit een monumentale vrijstaande villa uit 1880 en een Koetshuis met daarin 6 royale appartementen, met uniek ruime buitenruimtes en allen gelegen aan een fraai aangelegde gemeenschappelijke tuin. Hier geniet u van het goede leven met de beleving van het water van de Oude Rijn en met hartje Leiden en de voorzieningen van Leiderdorp op loopafstand. Lekker midden in het leven dus, maar dan wel met het comfort en gemak van alles gelijkvloers, een eigen royale buitenruimte én een gemeenschappelijke tuin van maar liefst 1500 m², voorzien van jeu de boules baan, terrassen en een buitenkeuken.

Meer over het project op
rhijnstaete.com

Tour de Bouw Locatie
2023

Logo Tour de Bouw Team Ouwehand Bouw

Ouwehand Bouw

5. Het Havenhuys

Lisse

Het Havenhuys omvat 20 appartementen van 2-, 3- of 4-kamers en woonoppervlaktes variërend van 51 tot 145 m². Op de derde verdieping worden drie exclusieve penthouses gerealiseerd met tal van inrichtingsmogelijkheden en een prachtige grote buitenruimte met uitzicht over de omgeving. Op de eerste en tweede verdieping zijn zeven appartementen per laag gesitueerd. Net als de penthouses beschikken ook deze woningen elk over een eigen buitenruimte. Op de begane grond sluit het gebouw met nog eens drie appartementen prachtig aan op de omgeving.

Meer over het project op
havenhuyslisse.nl

Tour de Bouw Locatie
2023, 2022

Logo Tour de Bouw Team BOBgroep

BOBgroep

4. Ibis Styles Rotterdam Ahoy

Rotterdam

BOBgroep is gestart met de bouw van een nieuw hotel in Rotterdam. In opdracht van ontwikkelaar Foruminvest B.V. zal op het parkeerterrein P3 , vlakbij de hoofdentree van Rotterdam Ahoy, een Ibis Styles hotel worden gerealiseerd. De bouw van het hotel, met 250 kamers en een bruto vloer oppervlak van 9876m2, is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid te Rotterdam. De aluminium gevelbekleding en het zetwerk zullen in diverse samenstellingen en kleuren worden uitgevoerd.

Meer over het project op
bobgroep.nl/project/ibis-styles-hotel-ahoy

Tour de Bouw Locatie
2023, 2022

Logo Tour de Bouw Team De Raad Bouw

DE RAAD BOUW

3. Koningshof

Haarlem

Op de plek van het voormalige pand Koningstein aan de Zuider Buiten Spaarne 22 in Haarlem, worden 18 luxe woningen gebouwd. Het nieuwbouwproject ‘Koningshof’ bestaat uit 9 herenhuizen, 5 grachtenpanden en 4 appartementen. De woningen variëren in oppervlakte van ca. 96 m² tot ca. 207 m². De verkoop van de grachtenpanden en herenhuizen is inmiddels voltooid. De 4 appartementen worden in 2021 in verkoop aangeboden.

Meer over het project op
koningshofhaarlem.nl

Tour de Bouw Locatie
2023, 2022

2. Nieuwbouw/renovatie Topaz Overduin

Katwijk aan Zee

Op het terrein van Overduin bouwen we een nieuwe, moderne woonvoorziening voor bewoners met de ziekte van Huntington. Ook een deel van het hoofdgebouw renoveren we grondig. Na de renovatie komen hier gemeenschappelijke voorzieningen voor alle cliënten van Overduin, zoals behandel- en activiteitenruimtes. In dit deel van het gebouw wordt ook de nieuwe kapel ondergebracht. Tussen de bestaande bouw en het nieuwbouwdeel komt een nieuw te bouwen restaurant als verbindend element. De renovatie van het hoofdgebouw is in januari 2022 gestart. Na afronding starten we in het derde kwartaal van 2022 met de nieuwbouw. We verwachten de nieuwbouw in 2024 in gebruik te kunnen nemen.

Meer over het project op
kbm.nl/projecten/topaz-ovderduin

Tour de Bouw Locatie
2023

Logo Tour de Bouw Team Weboma

Weboma

1. Het Uiterjoon

Scheveningen

Voor Respect Zorggroep is Weboma momenteel bezig met de renovatie van locatie Het Uiterjoon in Scheveningen. Het bestaande woon-zorgcomplex wordt aangepast, waarna het pand uit 127 zorgkamers en 24 huur appartementen in de vrije huursector bestaat. Hiernaast worden op de begane grond algemene voorzieningen zoals een petit café met terras, een kapsalon, een pedicure en diverse kantoren en personeelsruimtes gerealiseerd.

Meer over het project op
weboma.nl/nl/het-uiterjoon

Tour de Bouw Locatie
2023, 2022

Lunchlocatie Tour de Bouw

Bij de lunchlocaties is er op donderdag 27 juni de mogelijkheid om op de bouwlocatie een broodje te eten. Graag van te voren even aanmelden.

Succesvol verzonden. Bedankt voor je aanmelding!

Vervolgstap - we zijn er bijna...

Start nu de actie!

Help met jullie actie(pagina) mee om donaties binnen te fietsen voor Prinses Máxima Centrum in de strijd tegen kinderkanker.
Zet ‘m op! -Klik op de knop Start Actie(pagina)