Tour de Bouw Weboma Mensen maken de Bouw

Mensen maken de bouw

Arjo Riedijk Algemeen directeur Weboma

In de bouwwereld hebben we het meestal over materialen als we het over duurzaamheid hebben. Maar duurzaamheid is zoveel meer. Daarom wil ik het deze keer hebben over de mensen in de bouw. Binnenkort is namelijk de Tour de Bouw waarbij geld wordt opgehaald voor het goed doel. Een prachtig initiatief dat een ongekende saamhorigheid te weeg brengt.

Van 29 juni tot en met 2 juli fietsen medewerkers van verschillende bouwbedrijven uit onze regio langs diverse bouwprojecten. Ze laten zich daarbij sponsoren door familie en bekenden. De opbrengst gaat naar Stichting Juul die geld ophaalt voor het Prinses Maxima Centrum. Juul is Juliëtte die in 2007 op achtjarige leeftijd overleed aan kanker. Haar ouders richtten daarna deze stichting op, om geld op te halen voor onderzoek en behandelingen tegen kinderkanker. Daarnaast doet er elk jaar een team van ons mee aan de Alpe d’Huzes, ook een stichting die geld inzamelt voor onderzoek tegen kanker. Ik vind het altijd mooi om te zien wat dit betekent voor alle betrokkenen.

Ten eerste natuurlijk het bedrag dat wordt opgehaald in de strijd tegen kanker, dat kan immers nooit genoeg zijn. Hoe minder mensen met deze akelige ziekte te maken krijgen hoe beter. Maar daarnaast is de samenwerking ongekend, het samen ergens voor gaan. Een dagje klootschieten of go-karten kan niet op tegen het effect van samen strijden voor het goede doel. Hoewel dat eerste uiteraard ook gewoon belangrijk blijft. Het geeft binnen je bedrijf een geweldige binding, maar ook tussen de bedrijven onderling. Het brengt zoveel positiviteit met zich mee, prachtig om te zien. Of je nou wel of niet zelf fietst, zoiets leeft enorm binnen het bedrijf en iedereen draagt een steentje bij.

De eerste Tour de Bouw was in 2017 en inmiddels is het een groot succes. Vorig jaar deden er meer dan 30 teams mee. En werd er €68.000 opgehaald. Tot nu toe is de opbrengst elk jaar weer hoger geweest dan het jaar ervoor. Ik ben benieuwd hoeveel het dit jaar is. Wilt u doneren, kijk dan eens op www.tourdebouw.nl.

Lunchlocatie Tour de Bouw

Bij de lunchlocaties is er op donderdag 27 juni de mogelijkheid om op de bouwlocatie een broodje te eten. Graag van te voren even aanmelden.

Succesvol verzonden. Bedankt voor je aanmelding!

Vervolgstap - we zijn er bijna...

Start nu de actie!

Help met jullie actie(pagina) mee om donaties binnen te fietsen voor Prinses Máxima Centrum in de strijd tegen kinderkanker.
Zet ‘m op! -Klik op de knop Start Actie(pagina)