Leiden De Meelfabriek Bier Albert - Tour de Bouw

Bijzonder pannenbier bij de Meelfabriek

Deelnemers van Tour de Bouw kunnen tussen 15.00 en 16.30 terecht bij Grutsk voor een Meelfabriek-biertje, aangeboden door Van der Wiel Bouw. Meld je hiervoor, voor donderdag 29 juni, aan via 0642460770.
Grutsk Koffiebar in het Riffellokaal van De Meelfabriek opent haar deuren half mei. Naast heerlijke koffie kan je hier ook terecht voor een gezellige borrel met ‘Albert’ – een speciaal bier van De Meelfabriek.
Op het terrein mag er niet gefietst worden.

Bijzonder pannenbier bij De Meelfabriek: viering hoogste punt Meelpakhuis en laagste punt Silotoren met lancering speciaal bier ‘Albert’ van De Meelfabriek.
Op 14 april 2023 vierde De Meelfabriek in Leiden een belangrijk moment in de bouw van het complex: het hoogste punt van het Meelpakhuis is bereikt door het afsluiten van de liftschacht op 28 maart en het laagste punt van de Silotoren is behaald met de funderingsvloer die eind februari kon worden gelegd na intens sloopwerk. Deze mijlpalen zijn gevierd met de lancering van ‘Albert’, een fris tarwebier dat is gebrouwen met ingrediënten die ooit ook in de silo’s van het complex lagen opgeslagen.

Traditiegetrouw hoort bij het bereiken van het hoogste punt pannenbier: de opdrachtgever trakteert dan de bouwers als dank op bier. Dit keer werd het bier letterlijk door de opdrachtgever geschonken. Ontwikkelaar Ab van der Wiel nam het eerste naar hem vernoemde biertje in ontvangst en deelde deze daarna uit aan alle betrokken bouwvakkers. In zijn toost prees hij de inzet en vakmanschap van de bouwers en bedankte hij iedereen voor het samenwerken aan iets waarvan we allemaal enorm kunnen gaan genieten net als dit bier.

Het brouwproces was symbolisch voor het samenwerken van diverse partijen, waar De Meelfabriek zoveel waarde aan hecht. De afgelopen maanden werkten bouwers, huurders, architecten, toekomstige schenkers en drinkers samen met de Leidsche Bierbrouwerij aan het brouwen, bottelen en labelen van dit bier.

‘Albert’ is een bier dat recht doet aan het verleden én de toekomst van De Meelfabriek. De hoofdingrediënten, tarwe en rogge, lagen jarenlang in de silo’s – oorspronkelijk bedoeld voor brood, maar nu gebruikt om dorst te lessen. Het is een combinatie van Indian Pale Ale en witbier, een fris ambachtelijk bier met diepgang.

‘Albert’ is op fles en in cadeauverpakking vanaf half mei te koop bij De Meelfabriek in het Riffellokaal. Vanaf 22 april op de tap te bestellen bij Lemmy’s en Stadsbrouwhuis in Leiden. Meer informatie over het bier en de verkoopadressen op www.demeelfabriek.nl/bier

Lunchlocatie Tour de Bouw

Bij de lunchlocaties is er op donderdag 27 juni de mogelijkheid om op de bouwlocatie een broodje te eten. Graag van te voren even aanmelden.

Succesvol verzonden. Bedankt voor je aanmelding!

Vervolgstap - we zijn er bijna...

Start nu de actie!

Help met jullie actie(pagina) mee om donaties binnen te fietsen voor Prinses Máxima Centrum in de strijd tegen kinderkanker.
Zet ‘m op! -Klik op de knop Start Actie(pagina)