Tijdens Tour de Bouw fietsen wij onder het motto van 'Samen Sterk in de Regio!'
voor het goede doel van Stichting Juul & Prinses Máxima Centrum in hun strijd tegen kinderkanker
en brengen daarnaast de regionale bouw in al haar diversiteit positief in beeld.

Tour de Bouw op Bouwend Nederland

Regionale bouwers fietsen langs bouwplaatsen met Tour de Bouw

Bron: www.bouwendnederland.nl

Vrijdag 9 juli 2021

Door: Hessel Heins-Wunderle regiomanager regio randstad zuid

Geen Tour de France, maar de Tour de Bouw ! Leden van Bouwend Nederland uit de afdelingen Duin- en Rijnstreek en Midden Zuid-Holland fietsen voor het Prinses Máxima Centrum in 4 dagen over 100-150km langs tenminste 10 bouwlocaties van deelnemende bouwpartners.

Tijdens Tour de Bouw fietsen bouwbedrijven met hun teams onder het motto van 'Samen Sterk in de Regio!' voor het goede doel van Stichting Juul & Prinses Máxima Centrum en brengen daarbij de regionale bouw in al haar diversiteit positief in beeld. Een sympathiek evenement wat de regionale bouwbedrijven in Randstad Zuid positief in beeld brengt en daarmee het vermelden waard.

Het evenement bestaat reeds 5 jaar. Initiatiefnemers zijn Martijn Houwaard en Maarten Plug van Bouw-Klik. “Wij verbinden bouwkrachten met regionale bouwbedrijven. We verbinden mensen en werk met elkaar en willen de regionale bouw en haar bouwbedrijven promoten”, aldus Houwaard. Het initiatief is vijf jaar geleden ontstaan. “We willen de regionale bouw letterlijk in beeld brengen en de trots op het werk laten zien en stimuleren. Daarom fiets je langs 10 bouwlocaties, die van je eigen bouwbedrijf, maar ook van collega’s". In totaal heeft Tour de Bouw meer dan 50 locaties. ‘Afstempelen’ van een locatie doen fietsers door een foto te maken van het aangebrachte Tour de Bouw-bordje. Met de Tour de Bouw halen de deelnemers geld op voor Stichting Juul en Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie. Dit jaar doen 31 teams mee van verschillende bouwbedrijven (Niersman, Ouwehand, Bakels & Ouwerkerk, Verbij, De Raad, Van Rhijn, Weboma, Du Prie, Heembouw, Van der Wiel Bouw, Jurriëns en nog veel meer.)

Tour de Bouw loopt van 8 t/m 11 juli. Het is nog steeds mogelijk om te doneren of deel te nemen. Meer informatie op de site van Tour de Bouw of via Instagram en Facebook

Bron: www.bouwendnederland.nl

Op de foto Bouw-Klik Tourteam: Maarten Graaff en Alexander Noort bij Tour de Bouwlocatie Villa Lookzicht Den Hoorn een project van Verbij