Donderdag 9 juli 2020 is de 4e editie van Tour de Bouw

[powr-countdown-timer id="e2198987_1579616686"]

KBM Groep
Locatie 9 van Tour de Bouw 2019

De op één na laatste donatie-bouwlocatie van Tour de Bouw 2019 is bij KBM. Na 146km fietsen komt het Tour de Bouw Team aan bij project ‘Centrumgebouw ’s Heeren Loo’ te Noordwijk. Een gezellige groepsfoto met de bouwkrachten terplaatste. Nog 14 km te gaan tot de finish. In de voorgaande Tour de Bouw jaren 2017 en 2018 was KBM ook al donatie-bouwlocatie.

 

Over het project

bron: iaa-architecten.nl

FEESTELIJKE START BOUW CENTRUMGEBOUW ’S HEEREN LOO NOORDWIJK 

Afgelopen woensdag hebben wij op het zorgpark Willem van de Bergh samen met opdrachtgever en cliënten van 's Heeren Loo de eerste paal voor het nieuwe centrumgebouw de grond ingeslagen. Een mooi moment en opnieuw een bijzonder project in de zorgsector.

VEEL FUNCTIES ONDER ÉÉN DAK

In het gebouw van ongeveer 6.700 m² komen diverse functies voor cliënten, bezoekers en medewerkers van de locatie Willem van de Bergh. Een therapiebad, sporthal, polikliniek, restaurant, supermarkt, maar ook kantoorwerkplekken voor de medewerkers en nog veel meer worden onder één dak gehuisvest.

Integraal en duurzaam ontwerp

De KBM Groep gaat het gebouw realiseren dat een vriendelijke en warme uitstraling krijgt door een gevelbekleding van duurzaam, thermisch gemodificeerd hout. In combinatie met de aluminium kozijnen levert dit een onderhoudsvrije gevel op. Op het dak komen zonnepanelen te liggen die samen met een warmte-koude opslag en led-verlichting zorgen voor een laag energieverbruik. Ook het interieur en het omringende landschap is een ontwerp van IAA Architecten waardoor een helder en samenhangend plan is ontstaan.

Locatie Willem van den Bergh

‘s Heeren Loo in Noordwijk vormt planologisch een dorp op zich, het betekent echter niet dat het zorgpark Willem van den Bergh een solitaire gemeenschap is. Integendeel, inwoners uit omliggende dorpen worden juist uitgenodigd mee te doen aan de activiteiten op het rustiek ogende zorgterrein, waar veel mensen met een verstandelijke beperking hun thuis hebben.

bron: iaa-architecten.nl

 

 

Links

www.bouw-klik.nl/kbm

bouwinderegio.nl

iaa-architecten.nl

kbm.nl

 

Foto's

tourdebouw-2019-groep-9-kbm-11500.jpg

tourdebouw-2019-kbm-02.jpg

tourdebouw-2019-kbm-04.jpg

tourdebouw-2019-kbm-03.jpg

tourdebouw-2019-kbm-01.jpg