Donderdag 9 juli 2020 is de 4e editie van Tour de Bouw

[powr-countdown-timer id="e2198987_1579616686"]

header-locatie-1-deraadbouw-tourdebouw-2019.jpg

De Raad Bouw
Startlocatie van Tour de Bouw 2019

Na een motiverend woord van Stichting Juul voorzitter Wim Korndorfer werd het officiële startsein gegeven door Wouter de Wolff van De Raad Bouw. Vanaf De Bloem in Rijnsburg fietsen de deelnemers langs 10 bouwprojecten en kantoren in de regio. Een fietstocht van maar liefst 160 km! Tour de Bouw heeft als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Juul. 100% van het op te halen bedrag voor Stichting Juul komt ten goede aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. De Raad Bouw steunt dit goede doel!

Over de donatie-bouwlocatie

Bron: de-bloem.nl

Project ‘De Bloem’ in Rijnsburg is ontworpen door Jacques van Paaschen, architect bij KOW Architecten uit Den Haag. Een ode aan de historie van de grond waarop gebouwd wordt, zo kun je het ontwerp wel noemen. Bloemenveiling Flora is gestart op deze locatie, maar groeide uiteindelijk zo uit haar jasje dat zij elders gehuisvest moest worden. Jarenlang konden bedrijven units huren in de voormalige bloemenveiling, totdat De Raad Bouwontwikkeling het plan opvatte om op deze aansprekende locatie woningen te realiseren. Architectenbureau KOW kreeg de opdracht om een bijzonder woongebied te ontwerpen en kwam met het prachtige idee om het project in de vorm van een bloem te tekenen. In vogelvlucht is deze vorm duidelijk te zien. Een levensgrote ‘Bloem’ voor alle inwoners van bloemdorp Rijnsburg is het uiteindelijke resultaat geworden! 

Links

deraad-bouw.nl

de-bloem.nl

bouwinderegio.nl

Foto's

tourdebouw-2019-groep-1-deraadbouw-11500-s.jpg tourdebouw-2019-deraad-04.jpgtourdebouw-2019-deraad-03.jpgtourdebouw-2019-deraad-01.jpg